Gebiedsproces Haaksbergen

Reactie Nobian op aanvraag voorlopige voorziening bij rechtbank 



Nobian heeft kennisgenomen van de verzoeken om een voorlopige voorziening bij de rechtbank in Zwolle. Het verzoek aan de rechtbank is om de werkzaamheden voor de zoutwinning in Haaksbergen stil te leggen totdat de beroepsprocedures zijn afgerond.

Voorbereidende werkzaamheden 

Zoals aangekondigd zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de zoutwinning van start gegaan. Deze werkzaamheden omvatten op dit moment onder meer het gebouw op ons eigen terrein en activiteiten in de gemeente Hengelo. Nobian voert deze werkzaamheden uitsluitend uit op basis van verleende vergunningen. Nobian heeft de rechtbank hierover geïnformeerd.

Zorgvuldige afweging 

Totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan op de verzoeken om een voorlopige voorziening, zal Nobian extra zorgvuldig bekijken welke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Daarbij zal Nobian ook extra nagaan bij de aanvragers van de voorlopige voorziening waar eventuele zorgen zitten. We onthouden ons van inhoudelijke uitspraken over de lopende procedure. 

Belang van zoutwinning  

Nobian staat al meer dan 100 jaar voor veilige en verantwoorde zoutwinning. Het ontwikkelen van nieuwe zoutwinning in Haaksbergen, om de zoutproductie in Hengelo te kunnen continueren, is een belangrijk project. Het te winnen zout is van groot belang voor de continuïteit van de zoutproductie in Hengelo en voor onze afnemers in onder andere de Nederlandse en Duitse industrie. We blijven werken aan een veilige en verantwoorde zoutwinning in Haaksbergen.